Esittelyssä Buzzaar – markkinapaikka ja blogi-alusta yrityksille

Esittelyssä Buzzaar – markkinapaikka ja blogi-alusta yrityksille

Buzzaar on täällä!

Tiedättekö sen tunteen, kun vuosien työn ja puurtamisen jälkeen palaset vähitellen loksahtelee paikalleen ja voit todeta: nyt se on tässä? Tämä on päällimmäinen fiilis tänään kun julkaisemme tämän uuden Buzzaar-palvelumme, jota olemme enemmän tai vähemmän viimeiset seitsemän (!) vuotta työstäneet. Matkassa on ollut paljon mutkia ja tähän ei todellakaan saavuttu oikoreittiä, päinvastoin olemme useat eri kivikot ylittäneet ja välillä kääntyneet takaisin vastaan nousseen seinän edessä. Kun julkaisimme vuonna 2010 meidän “sosiaalisen median verkkokaupan”, Savalanche:n, en todellakaan ajatellut että seitsemän vuoden päästä ollaan vielä tavallaan alussa — onneksi uudessa alussa. Silloiset nuoren yrittäjän haaveet syliin kaatuvista miljoonista on jo moneen kertaan haudattu, mutta onneksi ne on korvattu arvokkailla kokemuksilla, joihin mahtuu paljon onnistumisia ja epäonnistumisia.
Tämä vuosien työ ja kokemukset pk-yrittäjien, verkkokauppiaiden ja verkkomedioiden parissa on osoittanut kuinka vaikeaa verkossa on pärjätä ilman suurta budjettia tai osaamista. Idea Buzzaarista syntyi jo kolme vuotta sitten kun huomasimme, että “pelkkä” markkinapaikka tai verkkokauppakeskus ei vielä riitä tuomaan kuluttajia ja kauppiaita saman katon alle. Ei vaikka se tehtäisiin media-brändin alle ja suurella mainosbudjetilla (kuten me Ruotsissa huomasimme Helsingborgs Dagblad:n kanssa ja saman ovat todenneet mm. Sanoma ja Kaleva Suomessa omilla MSO ja Kauppakeskus24 konsepteillaan). Verkkokauppa on raadollinen ala, varsinkin kun vastakkain ovat isolla rahalla rakennetut kansainväliset verkkokauppa-brändit ja paikallinen pienyrittäjä. Oli virhe kuvitella, että taistelu verkkokauppaa vastaan käytäisiin ns. vastustajan valitsemilla aseilla — pelkästään verkossa, isolla mainosbudjetilla, alhaisella hinnalla ja kattavilla tuotevalikoimilla. Mutta samalla me huomasimme, että aika moni kivijalkakauppias pärjää edelleen ihan hyvin tässä kilpailussa: pelkästään olemalla paikallinen ja tarjoamalla hyvää ja persoonallista palvelua. Verkkokauppa on kasvanut nopeaan ja kasvaa yhä, mutta silti koko kaupan alasta se kattaa  vain reilun 10%. Tässä 90%:ssa on edelleen paljon jaettavaa. Siltikin yhä useammille yrityksille näkyvyys verkossa on elinehto, sillä jo nyt suurin osa ostospäätöksistä tehdään verkossa. Me halusimme auttaa paikallista yrittäjää juuri tässä kaupan segmentissä, missä kuluttaja tekee valinnan verkossa ja hakee tuotteen läheltä. Loimme Buzzaarin ratkomaan juuri tätä ongelmaa.

 

Mitä Buzzaar siis on?

Buzzaar on yrityksiltä kuluttajille (B2C) suunnattu markkinapaikka ja blogi-alusta. Eli siis hyvin kategorisoitua kaupallista ja ei-kaupallista sisältöä, jonka yrittäjät tarjoavat kuluttajille. Kuten Buzzaar nimenä kertoo, kyseessä ei ole mitään mainostoimiston hiomaa sisältöä, vaan itäisen “esikuvansa” basaarin tapaan hyvin elämänmakuista ja persoonallista. Samanlaista kuin sosiaalisessa mediassa yleensäkin. Nyt varmaan joku kyseenalaistaa, miksi ihmeessä kukaan tulisi katsomaan loputtomasti mainoksia? Emme mekään usko, että kovin moni laittaa sivua kirjanmerkkeihin tahi käy joka päivä katsomassa sivua samoin kuin Facebookia. Meidän tavoite on yksinkertaisesti saavuttaa kuluttaja silloin kun hän on etsimässä tuotetta tai palvelua, vaikkapa googlaamalla “trendikäs kampaus oulu”. Tällöin hän saattaa helposti päätyä paikallisen kampaajayrittäjän Buzzaar-postaukseen, jossa on kuvia ja juttuja edellisen viikon hienoimmista tuotoksista. Ja jos tämän yrittäjän tarjoama ei nappaa tai ajat on jo varattu, hän pääsee seuraavan kampaajan tarjoamaan helposti samalta sivulta . Tarjoamalla mahdollisimman paljon kuluttajaa kiinnostavaa kaupallista sisältöä hyvin kategorisoituna, pystymme luomaan ison verkoston, jossa kaikki ruokkii toisiaan.  Buzzaarissa esim. käsitöistä kiinnostunut kuluttaja voi mennä käsityöt ja tarvikkeet-teemasivulle ja löytää sieltä inspiraatioita seuraaviin töihin tai bongata parhaat kangastarjoukset.
Koko Buzzaarin mekaniikka ei mahdu yhteen artikkeliin, joten kirjoitimme Buzzaarin hyödyistä yrittäjille ihan omat juttunsa, lue ne täältä:

 

Miksi se on ilmainen?

Keskusteluissamme yrittäjien kanssa  on noussut useasti huoli, että eihän tämä ole vain uusi yrityshakemistohuijaus, josta tulee lasku perästä? Vastaus on ei, Buzzaarin peruskäyttö sisältömarkkinointiin on aina ilmaista. Tähän on kaksi pääsyytä:

  1. Jotta voisimme menestyä, me tarvitsemme ison verkoston yrityksiä ja paljon sisältöä. Rajoittamalla asiakaskuntaamme ylimääräisillä maksuilla me sahaisimme koko konseptin jalkaa pois. Me uskomme, että kun saamme tarpeeksi ison määrän sisältöä, se alkaa näkymään sekä kävijämäärissä, että hyödyissä joita yrittäjät meiltä saa.
  2. Verkoston ja kävijämäärän kasvaessa, se avaa meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, jotka peruskäytön ilmaisuus mahdollistaa. Tärkeimpänä näistä toki jo nyt tarjoamamme verkkokauppa ja markkinapaikka, mutta näiden lisäksi voimme tuoda muitakin yrittäjille suunnattuja digitaalisia palveluja joko itsemme tai kumppaniemme tarjoamana. Tällaisia palveluita voisi olla vaikka ajanvaraukset, kassajärjelmät, kirjanpito tai mainostoimistojen palvelut.

Lisäksi olemme itsekin sitä mieltä, että verkkohakemistoilla rahastaminen vuonna 2016 on paitsi typerää, niin monesti myös täysin moraalitonta.

 

Kuinka mukaan?

Sivusto on nyt auki www.buzzaar.io osoitteessa, rekisteröitymään pääset valitsemalla Yrityksille-valikosta “Liity palveluun”. Olemme koettaneet tehdä liittymisestä mahdollisimman helppoa ja sen pitäisikin onnistua alle 10minuutissa. Mikäli sinulla on y-tunnus ja Facebook sivu, luemme suuren osan tiedoistasi automaattisesti, jolloin suurimmaksi hommaksi jää päättää salasana ja tarkistaa sivun tiedot. Voit kytkeä yrityksesi Buzzaar tilin paitsi omaan Facebook-tiliin, niin myös Youtubeen, Pinterestiin ja omaan blogiisi (mikäli sieltä voi lukea tiedot rss/atom-syötteenä). Osaamme päivittää näistä tiedot automaattisesti tunnin välein, joten sinun ei edes välttämättä tarvitse ylläpitää Buzzaar-tiliäsi erikseen vaan näihin palveluihin päivittämäsi sisältö tulee automaattisesti Buzzaariin.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi kokeilemaan Buzzaaria ja koska olemme vielä alkuvaiheessa niin mielellämme kuulemme palautetta ja autamme kaikissa ongelmatilanteissa. Ota rohkeasti meihin yhteyttä vaikkapa sivuston chat-palvelun tai sähköpostin avulla. Henkilökohtaisesti otan vastaan kaikki kontaktipyynnöt ja viestit myös LinkedIn ja Twitter-tiliini, laita kutsua ja aloita keskustelu (jatkossa näitä seuraamalla pysyt kärryillä myös muista digimarkkinoinnin asioista).
Terveisin

Pasi Vuorio, yrittäjä, Nativesoft Oy / Buzzaar.io

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pasivuorio

Twitter: https://twitter.com/pavuorio